BIBLIOTECA DE VACANŢĂ – ediţia a V-a


Programul Biblioteca de vacanta a ajuns in anul 2010, la a V-a editie. Este un program al Bibliotecii Judetene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, initiat de Sectia pentru Copii si Tineret inca din anul 2004 si care, a implicat pe parcurs, toate sectiile bibliotecii. Programul include servicii de imprumut la domiciliu sau pe loc a cartilor si revistelor, inscrierea de utilizatori, precum si activitati interactive, in parcurile orasului Focsani, pentru toate categoriile de varsta. Programul care se desfasoara timp de o saptamana din vacanta mare, cate 3 ore pe zi, urmareste promovarea serviciilor de biblioteca, a programului cu publicul si a sectiilor bibliotecii.
Anul acesta s-a desfasurat in perioada 30 august – 3 septembrie 2010, colectia Sectiei pentru Copii fiind cea mai solicitata. Am inscris in aceasta perioada (de 5 zile, cate 3 h/zi) 10 copii si am imprumutat acasa si in parc peste 250 de carti, ca si vizitatori numarand peste 300. Au fost oferite semne de carte cu adresele sectiilor bibliotecii, ecusoane cu Micul cititor pentru copiii care au consultat carti si reviste in parc si au primit in dar baloane, de la bibliotecarii care au derulat programul.
Activitatea de anul acesta a inclus si programul «Carti de luat acasa» care au fost puse gratuit la dispoziţia publicului interesat de lectura, pentru a fi luate acasa, carti care provin din donatii diverse.
Scopul acestui program, de a promova si stimula lectura in familie si de a atrage spre lectura noi categorii de utilizatori, intareste si anul acesta oferta de programe a Bibliotecii Judetene. Acest program vine si el in atragerea atentiei opiniei publice catre serviciile bibliotecii, catre oferta de carte si documente electronice pe care biblioteca o pune la dispozitia comunitatii vrancene, precum si pentru intarirea imaginii de biblioteca dinamica, care vine in intampinarea nevoilor si dorintelor comunitatii pentru care isi desfasoara activitatea.
http://evenimentefocsani.blogspot.com/2010/08/biblioteca-de-vacanta-editia-v.html

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s