BIBLIOTECA VIE


Consiliul Local al Tinerilor Focşani în parteneriat cu Secţia pentru Copii şi Tineret a Bibliotecii Judeţene “Duiliu Zamfirescu” Vrancea, organizează în acest week-end, în zilele de sâmbătă si duminică – 2-3 octombrie 2010, între orele 12.00 şi 17.00, prima ediţie a BIBLIOTECII VII din Focşani.

Evenimentul este găzduit de Secţia pentru Copii si Tineret a Bibliotecii Judeţene”Duiliu Zamfirescu” Vrancea, este iniţiat şi organizat în Focşani de Consiliul Local al Tinerilor şi face parte dintr-un proiect naţional desfăşurându-se până acum şi în oraşele Bucureşti, Timişoara, Arad, Târgu Mureş, Miercurea Ciuc, Craiova, Bacău, Tulcea, Piatra Neamţ, Mediaş.

Biblioteca Vie este un proiect ce îşi propune să atragă atenţia asupra acceptării diversităţii pentru că, de multe ori, diferenţele dintre oameni nu sunt valorificate ca fiind resurse, pentru ca de cele mai multe acestea duc la punerea de etichete, crearea de prejudecăţi, care în cele din urmă duc la discriminare, suspiciune si excludere.

Biblioteca Vie funcţionează ca o biblioteca obişnuită – cititorii vin şi împrumută cărţi pentru o perioada limitată de timp. Însă aspectul cel mai important îl reprezintă CĂRŢILE din biblioteca vie, care sunt de fapt OAMENI, PERSONALITĂŢI din diverse domenii şi cu diferite experienţe de viaţă.

Timp de o oră, una dintre aceste „cărţi” îşi va deschide singură paginile pentru cititori şi va împărtăşi acestora din experienţa de viaţă, istorisind poveşti adevărate.

Poate de mult timp neatinse de mâna unui tânăr curios, aşteptă… aşteaptă să veniţi în număr cât mai mare, să intraţi în dialog cu ele şi să cunoaşteţi poveştile de viaţă care se ascund între paginile lor, povesti care vă pot schimba modul de a privi lumea!” declară Irina Ene, coordonatorul proiectului şi Alexandra Scînteianu – secretar CLT Focşani

Vă aşteptăm la Secţia pentru Copii şi Tineret a Bibliotecii Judeţene “Duiliu Zamfirescu” să împrumutaţi din Biblioteca Vie cele mai interesante cărţi. Vă invităm să păşiţi cu încredere în lumea lor fascinantă şi să intraţi în dialog cu ele. INTRAREA este LIBERĂ iar ACCESUL la „cărţi” este GRATUIT!

Vino sâmbătă şi duminică şi ia-ţi permis la Biblioteca Vie!
Margareta Tătăruş – coordonatorul Secţiei pentru Copii şi Tineret a Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea.

Anunțuri

Un gând despre „BIBLIOTECA VIE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s