EUROPA – CASA MEA!


Pe 7 mai 2010 Biblioteca Judeteana ”Duiliu Zamfirescu” a lansat programul Biblioterapie pentru suflet, derulat in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vrancea si coordonat de bibliotecarul Liliana Cristea. Acest program are ca scop derularea de actiuni comune de educatie, de promovare a culturii prin carte si lectura, de integrare sociala a persoanelor cu dizabillitati si a celor defavorizati social in comunitate.

Prima activitate din acest program s-a derulat la Sectia pentru Copii si Tineret si s-a numit sugestiv EUROPA – CASA MEA, fiind dedicata zilei de 9 mai – Ziua Europei
La acest evenimentul au participat 35 de copii institutionalizati, din Focsani și Dumbraveni, judetul Vrancea, cu varste cuprinse intre 8 si 17 ani si au fost insotiti de 3 asistenti sociali. Copii au fost implicati in derularea activitatilor fiind pusi sa ”calatoreasca” in tarile Uniunii Europene, prin lectura, expozitii de carte, joc interactiv si prezentari multimedia.
Toti cei prezenti au fost încantati si cu o lectura despre formarea Europei, legenda apartinand scriitorului Alexandru Mitru, in lectura bibliotecarei Margareta Tatarus, apoi au aflat curiozitati si informatii interesante despre tarile Uniunii Europene, dintr-o prezentare Power Point despre curiozitati din tarile Europei, realizata tot de Margareta Tatarus. Pentru a face intalnirea interesanta, copiii au fost invitati la un joc interactiv. Au pornit intr-o ”excursie” prin biblioteca, in cautarea unor carti scrise de autori europeni, au descoperit si asociat apoi drapelul si harta tarii caruia ii apartinea scriitorul si au pus un mic steag pe harta Europei, realizand astfel o harta literara a Uniunii Europene.
Copiii au fost rasplatiti cu diplome, carti cu povesti, dulciuri si suc, petrecand la biblioteca mai bine de doua ore, intr-o atmosfera destinsa, prieteneasca si s-au putut bucura de toate serviciile Sectiei pentru Copii si Tineret, bibliotecarii primind asigurari de la acestia, ca vor reveni cat de curand la biblioteca. Ei cred ca este locul in care s-au simtit foarte bine, unde au aflat atatea informatii interesante si unde vor putea continua sa socializeze, sa invete si chiar sa se distreze. Patru copii dintre participanti au intrat in direct la Radio Romania Cultural pentru a-si impartasi impresiile despre acest proiect si au vorbit despre acest program si despre ce isi doresc ei sa gaseasca la biblioteca.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s