Proiect „Cine Decide?” la BIBLIOTECĂ


Asociaţia Sociograd Focşani în parteneriat cu Secţia pentru Copii şi Tineret a Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea şi Centrul de Prevenire şi Consiliere Antidrog Vrancea vor derula în perioada septembrie – noiembrie 2010, proiectul CINE DECIDE?

Acest proiect este finanţat de Autoritatea Naţională pentru Tineret şi Sport, în cadrul Etapei a II-a a Concursului Local de Proiecte de Tineret, organizat de catre Direcţia Judeţeană pentru Tineret Vrancea.

Prin proiectul CINE DECIDE? se urmăreşte informarea unui număr de 100 de tineri liceeni din municipiul Focşani, în vederea dezvoltării de atitudini corecte faţă de fenomenul drogurilor, în legătură cu factorii de protecţie şi identificarea factorilor de risc asupra tinerilor, aceştia primind informaţii prin metode nonformale de educaţie.
Elevii implicaţi în acest proiect sunt de la 4 licee din Focşani: Liceul de Arte Plastice „Gh. Tattarescu”, Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, Grupul Şcolar de Transporturi Auto şi Grupul Şcolar „G.G. Longinescu”.

Proiectul va consta în derularea a 8 sesiuni de informare, cu folosirea unor metode nonformale de educaţie, în prevenirea consumului de droguri şi pregatire în domeniul educaţiei civice, culturale şi spirituale, în scopul dezvoltării reţelei de suport comunitar.

În cadrul întâlnirilor, elevii vor fi orientaţi să gândească soluţii/metode de prevenire iar la final, se va organiza o prezentare de proiecte, realizate de către participanţii la sesiunile de informare şi va fi premiat cel mai bun proiect.

Sesiunile se vor desfăşura la Secţia pentru Copii şi Tineret a Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, cu sediul pe str. N. Titulescu, Nr. 12, telefon 0237/626646.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s