Siguranţă pentru Toţi şi Toţi pentru siguranţă!


În cea de-a doua zi a Săptămânii Prevenirii Criminalităţii – ediţia a V-a, s-a derulat în cadrul zilei dedicate „Prevenirii delicvenţei juvenile şi a victimizării minorilor” la Secţia pentru Copii si Tineret a Bibliotecii Judeţene “Duiliu Zamfirescu” Vrancea dezbaterea Siguranţă pentru Toţi si Toţi pentru siguranţă!”.
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, coordonat de dna subcomisar Monica Manolache în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană Vrancea au organizat o dezbatere publică cu această temă, având ca invitaţi elevi din multe licee din Focşani şi reprezentanţi ai instituţiilor publice care sunt implicate în educarea copiilor şi tinerilor: dna Lidia Dumbravă – Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea, dna Elena Oancea – DGASPC Vrancea, dl Răzvan Candrea – Centrul de Evaluare şi Prevenire Antidrog Vrancea, dna Lăcrămioara Boz – coordinator proiect “112 – Situţii de Urgenţă, Educaţie şi Prevenire”, dl. Ion Cherciu – Agent Şef Principal la Serviciul de Ordine Publica, Poliţia de Proximitate, dl. Tudorel Şuşu – Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Vrancea. Au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Consiliului Local al Tinerilor şi au fost puse în discuţie diverse situaţii ale victimizării minorilor şi abuzului acestora în diverse forme precum şi metode sau soluţii de prevenire şi combatere a acestor fenomene. S-au stabilit contacte între participanţi şi chiar s-a iniţiat o colaborare între Consiliul Local al Tinerilor şi reprezentanţii instituţiilor participante în vederea realizării în comun a unui proiect care să formeze tineri elevi voluntari dornici de a se implica în astfel de activităţi comune. Elevilor le-au fost oferite diplome de participare la acest eveniment pentru implicarea în prevenirea faptelor antisociale.
Au fost expuse fotografii ale activităţii compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii IPJ Vrancea precum şi o expoziţie de carte cu tema „Împreună pentru prevenirea delicvenţei juvenile”, expoziţii care vor fi la dispoziţia publicului în această săptămână.
În speranţa că vom contribui şi noi la dezvoltarea de parteneriate durabile pentru comunitate îi invităm pe toţi cei dornici să se implice alături de compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi bibliotecă în a preveni fenomene sociale care influenţează negativ copiii şi tinerii societăţii noastre şi pentru conştientizarea opiniei publice în privinţa problemelor prin care trec aceştia, încercând să-i sprijinim pentru un viitor mai bun.” – Margareta Tătăruş coordonatorul Secţiei pentru Copii şi Tineret a Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea

Această prezentare necesită JavaScript.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s