BIBLIOTECA VIE…prinde viaţă din prima zi!


A debutat cu emoţii prima zi a BIBLOTECII VII. Şi pentru „cărţile vii” şi pentru organizatori: Consiliul Local al Tinerilor şi Secţia pentru Copii şi Tineret a Bibliotecii Judeţene Vrancea.

Aşteptări de ambele părţi, temeri la fel. Cu atât mai fascinant a fost să pornim în această experientă fără să ştim ce ne aşteaptă sau cum vor evolua lucrurile. Însă poveştile „cărţilor” răsfoite azi ne-au făcut să uităm de timp, de programări sau de faptul că este sâmbătă şi am fi putut face orice altceva.

Cei 35 de tineri au început a „citit” povestea unei poliţiste, care ne-a făcut să înţelegem cât de important este să fii femeie într-o lume a bărbaţilor şi să dovedeşti că esti la fel de bună, cât de greu este să-ţi faci meseria bine când totul în jurul nostru este complicat, cât de frumos este să fii mama, să fii profesionist şi să mai găseşti timp şi să povesteşti asta tinerilor curioşi. O carte pe cinste, care după 2 ore de lectură, ne-a promis că celelalte capitole le vom asculta la întâlnirea viitoare.

O altă „carte” uimitoare, prin darul de a povesti celor prezenţi, cât de simplu pare să lucrezi cu tinerii, cât de uşor pare să construieşti personalităţi şi cât de greu este de fapt să-ţi asumi o atât de mare responsabilitate. Că este „minunat” să rătăceşti drumul, pe munte – la pas, printr-un un traseu nemarcat, dar să găseşti puterea de a ajunge acolo unde ţi-ai propus. Chiar şi cu multe ore de întârziere. Chiar şi atunci când e dificil să gândeşti doar pentru propria supravieţuire. Darămite şi pentru a celor care se bazează pe tine. O  „carte” cu multe capitole… am citit azi doar primul. Abia aştept să le citesc pe următoarele… 🙂

O impresionantă „carte” de astăzi ne-a vorbit despre cât de rari mai sunt astăzi adevăraţii profesionişti, adevăraţii oameni care practică meserii pe cale de dispariţie… azi ne-a vrăjit cu arta povestirii şi arta reparării ceasurilor. Ne-au dovedit măiestria artei sale, fotografiile de viaţă aduse, instrumentele de fineţe care îl ajută în arta sa şi prezentate cu mândrie şi, nu în ultimul rând, poveştile de viaţă în care a fost personajul principal. O prezenţă veritabilă a înţelepciunii şi a măiestriei. Ne-am înclinat cu respect şi admiraţie în faţa omului care ne-a adus puţin din parfumul vremurilor de-altădată. Parfumul meseriei bine făcute. Al Omului care respectă Omul!

Şi a venit vremea să „citim” un adevărat talent în arta oratoriei. Un tânăr nonconformist care preţuieşte valori precum altruismul, talentul pus în slujba comunităţii, încrederea că şi în România se poate reuşi. I-a vrăjit pe tinerii prezenţi cu poveşti din călătoriile sale şi experienţele de viaţă. Cu poveşti despre cum să descoperi cine eşti şi ce vrei de la viaţă şi de la cei din jur. Felicitări şi îl mai aşteptăm în mijlocul nostru!

Poveştile „cărţii” poliţiste a condus auditoriul prin lumea fascinantă a criminalilor şi a vieţii unui om care iubeşte viaţa, profesia dar şi călătoriile. O carte, care ne-a aratat că poţi reuşi dacă ştii ce vrei, dacă munceşti pentru ceea ce vrei şi dacă pui suflet în tot ceea ce faci. 

Finalul a aparţinut unei „tinere cărţi” a cărei vârstă se menţine tânără tocmai pentru că lucrează cu tinerii. Pentru ca şi-a dorit să fie mereu tânără, are acum parte de energia şi entuziasmul tinerilor mai mult decât oricând. Iubeşte implicarea lor, dăruirea şi creativitatea lor. Suntem siguri că tinerii vor avea întotdeauna în persoana dumneaei un sprijin şi un prieten adevărat. Contează atât de mult… Mulţumiri „cărţii” atât de devotate tinereţii şi entuziasmului acesteia!!!

Nu ştiu când au trecut 5 ore. Nu am simţit că este sâmbătă şi că, în loc să-mi fac de treabă acasă – AM CITIT!

5 ore de lectură… Oau, ce minune! De foarte multă vreme nu am mai citit atât de mult într-o singură zi. „Cărţi” … care să ma ţină cu sufletul la gură şi, pe de-asupra, să-mi şi răspundă la întrebări. Fascinant şi covârşitor! Felicitări INGRID, felicitări UŢI, felicitări ALEX! Felicitări tuturor celor care au vrut să citească adevărate poveşti de viaţă la BIBLIOTECA VIE!

Veniţi neapărat mâine!!! Puteţi citi şi voi alte „cărţi vii” interesante, începând cu ora 12.00. INTRAREA LIBERA!!! …ca întotdeauna la BIBLIOTECĂ!

Vă aştept cu drag!

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s