UNIVERSUL MEU – Expoziție de hărți geografice și numismatică


Această prezentare necesită JavaScript.

Astăzi, 19 noiembrie 2010, la Secția pentru Copii și Tineret a Bibliotecii Județene ”Duiliu Zamfirescu” Vrancea, am vernisat expoziția de hărți și colecția de numismatică, a cititorului nostru Cristian Cazacu, elev în clasa a VI-a B, la Școala ”Anghel Saligny” Focșani.

Cristian a descoperit geografia, plecând de la studiul unor manuale. A aflat singur și repede ce este globul pământesc, ce conține planeta, apoi unde se integrează ea, sistemul solar, galaxiile, găurile negre, și toate ”necunoscutele” spațiului. A strâns mai multe dosare cu imagini ale acestora, de care nu se poate despărți. La început a desenat hărți mici, apoi a trecut la cele mărite, începând cu sufletul pasiunii lui – SUA și trecând apoi prin toate colțurile lumii.

În prezența familiei, a colegilor și prietenilor, a doamnei directoare a școlii unde învață, a doamnei diriginte, a domnilor profesori și, desigur, a bibliotecarilor, Cristian ne-a arătat ce înseamnă modestia, talentul și pasiunea, ținând cu profesionalism, o adevărată lecție de geografie. Ne-a prezentat cu mândrie fiecare hartă și momentul în care a fost desenată, plimbându-ne prin lume, odată cu cele 17 hărți foarte exact cartografiate. Ne-a vorbit cu pasiune despre colecția lui de bancnote și monede, strânsă în doar trei ani – 50 de bancnote și 300 de monede din multe țări ale lumii (cea mai veche monedă fiind una daco – romană, din sec. 1 î. Hr., monede din argint și din aur, sau chiar o colecție completă a monedelor românești  între 1912 și 2010, cea mai veche bancnotă fiind din 1940).

La doar 12 ani ai săi a dovedit tuturor celor prezenți că, nu anii pe care îi avem contează, ci dăruirea și încrederea că putem să ne urmăm visul, oricât de greu ar fi. Iar când ai și susținerea părinților, a prietenilor, a școlii și, nu în ultimul rând, a bibliotecii, parcă visul se realizează mai ușor, mai frumos și este mai lesne de realizat.

Felicitări Cristian! Pentru talentul și pentru dragostea pe care o așterni în fiecare hartă și  în fiecare călătorie imaginară în UNIVERSUL TĂU magic!

Mulțumesc pentru că ai ales BIBLIOTECA să fie locul, în care ai arătat lumii, minunea de a fi copil, bucuria de a fi alături de cei dragi și dorința de a fi cel mai bun!

                            Margareta Tătăruș

Coordonator Secția pentru Copii și Tineret 

a Bibliotecii Județene ”Duiliu Zamfirescu” Vrancea

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s