(RE)DESCOPERINDU-l pe EMINESCU…


Această prezentare necesită JavaScript.

În perioada 13 – 17 ianuarie 2011, la Secţia pentru Copii şi Tineret a Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea se va desfăşura „maratonul” aniversării a 161 de ani de la naşterea marelui poet naţional Mihai Eminescu.
Astăzi l-am descoperit pe Eminescu împreună cu preşcolarii de la Grădiniţa Nr. 17 Focşani, coordonaţi de doamnele educatoare Clara Moraru şi Liliana Sandu, de la Grădiniţa Nr. 2 Focşani, coordonaţi de doamna educatoare Mihu Ecaterina şi l-am redescoperit împreună cu elevii de clasa a VII-a şi a VIII-a ai Şcolii „Duiliu Zamfirescu” Focşani, coordonaţi de dna prof. Pompilia Bărbosu şi cu elevii clasei a IV-a step by step de la Şcoala Nr. 3 Focşani, coordonaţi de doamnele învăţătoare Carmen Copaci şi Geanina Ifrim.
Şi este doar începutul… De la prima oră, 75 de preşcolari şi elevi, părinţi şi cadre didactice, au recitat sau ascultat poezii, au răsfoit cărţile expuse şi s-au bucurat de desenele lor, au vizionat filme documentare şi de prezentare a operei eminesciene şi a OMULUI MIHAI EMINESCU.
Am (re)descoperit cu toţii magia cuvântului eminescian şi fascinaţia pe care încă o produce viaţa şi opera sa.
Noutatea a fost că, de data aceasta, am utilizat pentru elevii participanţi…CALCULATOARELE şi INTERNETUL. Am ascultat muzică pe versurile poeziei „O rămâi…” cântată în diferite genuri muzicale: rock, folk şi romanţă, comparându-le. În tot acest timp, copiii talentaţi la desen au încercat să transpună pe hârtie mesajul poeziei. În creion sau acuarelă, desenele ne-au încântat şi emoţionat, artiştii primind şi câte o diplomă.
E minunat cum, în fiecare an privim la fel, dar în acelaşi timp diferit, acelaşi OM şi aceeaşi OPERĂ. Câştigul cel mai mare este al celor mici: prin ei ducem mai departe moştenirea naţională şi culturală.

Şi mâine vom continua „maratonul” nostru literar, muzical şi plastic.
LA MULŢI ANI, domnule EMINESCU!!!

Anunțuri

2 gânduri despre „(RE)DESCOPERINDU-l pe EMINESCU…

  1. Ne bucuram si nesimtim ca acasa atunci cand venim la biblioteca. Este un loc unde copiii se simt minunat si de unde nu se indura sa mai plece! Asta se datoreste si dragostei cu care sunt intampinati micutii de catre doamnele bibliotecare!
    Felicitari intregului colectiv pentru pasiunea si daruirea cu care se apleaca asupra celor mari si mici! In mod cert, cu asa profesionisti, drumul copiilor catre carte va fi mult mai usor!

  2. Multumim pentru aprecieri! Va asteptam cu mare drag de fiecare data si va multumim si noi pentru faptul ca ii aduceti pe cei mici la biblioteca, alaturi de carte, de poveste si de dragostea noastra pentru profesia de bibliotecar!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s