Bibliotecară din Vrancea, la cursuri în SUA


Articol publicat in ziarul Monitorul de Vrancea, in data de 5 februarie 2011
http://www.monitorulvn.ro/monitorul_de_vrancea-2-103020.htm


Margareta Tătăruş, coordonator al Secţiei pentru Copii şi Tineret din cadrul Bi-bliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu“ din Focşani, se numără printre cei 15 bibliotecari români care au fost selectaţi să participe la Programul de Training pentru Lideri şi Inovatori al Centrului Mortenson din Statele Unite ale Americii. Programul vizează îmbunătăţirea activităţii şi colaborării dintre bibliotecari şi este derulat de Centrul Mortenson pentru Programe Internaţionale de Formare a Bibliotecarilor cu sprijinul Fundaţiei Bill&Melinda Gates.
Margareta Tătăruş, împreună cu alţi 14 bibliotecari din diverse judeţe ale ţării, va experimenta serviciile oferite în cele mai bine cotate biblioteci din Statele Unite ale Americii, chiar peste ocean. Programul se va desfăşura în perioada 17 martie – 17 aprilie 2011, la Biblioteca Universităţii Illinois, cunoscută drept una dintre cele mai mari bi-blioteci academice ale unei universităţi publice de pe teritoriul Statelor Unite, fiind devansată doar de bibliotecile universităţilor Harvard şi Yale.
Programul se adresează persoanelor cu experienţă bogată în administrarea, organizarea sau coordonarea unor departamente, servicii şi activităţi în cadrul bibliotecilor publice. Prin intermediul acestui program se speră la o îmbunătăţire a serviciilor oferite de bibliotecile publice. Reprezentanţii Centrului Monterson au vizitat, către finele anului trecut, mai multe biblioteci publice din România, tocmai pentru a le cunoaşte mai bine caracteristicile şi pentru a adapta programul de pregătire din Statele Unite la specificul lor. Secţia pentru Copii şi Tineret a Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu” a fost inclusă în acest program de vizitare. „Timp de aproape patru săptămâni, noi toţi, cei 15 câştigători ai programului de training al Centrului Mortenson, vom participa la seminarii, workshop-uri, sesiuni speciale cu şi despre noile tehnologii, desfăşurate în Urbana – Champaigne, Chicago, vom face vizite la biblioteci publice din zonă şi vom participa la Conferinţa bibliotecarilor din Texas, organizată la Austin. Vom lucra ca o echipă şi ne vom întoarce o echipă activă, capabilă să acţioneze atât la nivel regional, cât şi naţional şi să contribuie la crearea unei direcţii unitare, coerente şi eficiente pentru dezvoltarea bibliotecii româneşti”, a precizat Margareta Tătăruş, coordonator al Secţiei pentru Copii şi Tineret din cadrul Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu“ Focşani.La finalul acestui program, cei 15 bibliotecari vor fi împărţiţi în trei echipe, fiecare având sarcina să scrie câte un proiect cu impact naţional.
Scris de Cristina Lucaci

Reclame

2 gânduri despre „Bibliotecară din Vrancea, la cursuri în SUA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s