Un alt fel de martie pentru cuzişti


Joi, 10 Martie 2011, voluntarii cuzişti şi tinerii de la Centrul Sfânta Maria din Goleşti s-au întâlnit, sub semnul prieteniei, la sediul Secţiei pentru Copii şi Tineret a Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea. Acolo s-a desfăşurat o altă etapă a proiectului A doua şansă pentru viaţă, iniţiat de prof Teodora Bentz, dar având parteneri de suflet: Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vrancea şi Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Focşani. Voluntarii au organizat o sărbătoare de neuitat. Tinerii infectaţi cu virusul imuno-deficitar au uitat de singurătate, au vorbit despre pasiunile lor, au urmărit filmuleţe comice, au cântat alături de prietenii cuzişti.

Această prezentare necesită JavaScript.


„Ne-am tot gândit cum să ne pregătim. Chitară, orgă, karaoke, vroiam să fim siguri că se vor simţi bine. Am avut emoţii. Nu ştiam dacă suntem destul de pregătiţi pentru a-i face să se simtă măcar un pic… ACASĂ” – a declarat zâmbind cu modestie Andrada Panaite, elevă în clasa a X-a la CNAIC. Organizatorii, prof. Teodora Bentz, prof. Loredana Diac, coordonatorul secţiei de copii, Margareta Tătăruş, au avut grijă ca toată lumea să servească pizza, suc, tort. Hipermarketul Carrefour a pregătit pacheţele cu dulciuri pentru tinerii de la centrul Sfânta Maria.
„Aceşti tineri au nevoie de comunicare şi mai ales de afectivitate. Singura soluţie sunt proiectele de voluntariat. De aceea Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vrancea este deschisă către toate tipurile de parteneriat”, a declarat d-na director Daniela Nicolaş.
Luna Martie va rămâne aşadar în amintirea tinerilor infectaţi cu virusul HIV, dar şi a voluntarilor cuzişti şi a bibliotecarilor, ca un timp al faptelor de suflet, căci prietenia are uneori forţa de a şterge indiferenţa societăţii.
Prof. Teodora Bentz – Colegiul Naţional „Al.I. Cuza” Focşani

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s