Ziua Internaţională a Copiilor Dispăruţi – Dezbatere la Bibliotecă


Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vrancea organizează, astăzi, la ora 12.00, la Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu“ – Secţia pentru Copii şi Tineret Focşani, un atelier de dezbatere pentru a marca ziua de 25 mai – Ziua Internaţională a Copiilor Dispăruţi.
Scopul acestui eveniment este acela de a trage un semnal de alarmă şi de a direcţiona atenţia publicului asupra importanţei problematicii copiilor dispăruţi, răpiţi sau exploataţi sexual. O astfel de zi a început să fie celebrată în Canada din 1986, la iniţiativa Organizaţiei „Copiii dispăruţi“ şi la nivel internaţional, tot din 1986, la iniţiativa Crucii Roşii Internaţionale, pe fondul înmulţirii alarmante a cazurilor de dispariţii în rândul copiilor.
În toată lumea, pe 25 mai sunt organizate mese rotunde pe tema copiilor daţi dispăruţi, sunt răspândite mesaje de solida-ritate cu familiile acestora, prin mass-media sau pe străzile marilor oraşe, sunt înălţate baloane colorate, semnul speranţei. Simbolul acestei zile a fost ales floarea de „nu-mă-uita“, din pricina numelui ei dar şi din cauza abundenţei acesteia în luna mai. De aceea, pe 25 mai, organizaţiile care se ocupă de manifestările din această zi obişnuiesc să distribuie populaţiei aceste flori. Conform studiilor efectuate, din România au dispărut, în perioada 2000 – 2005, 731 de copii. În urma investigaţiilor Poliţiei şi ale Organizaţiei „Salvaţi Copiii“, 570 dintre minori au fost găsiţi prin diverse state europene, unde au fost trimişi fie în scop de exploatare sexuală, fie pentru a fi puşi să cerşească sau să fie folosiţi pentru munca la negru. În continuare sunt efectuate cercetări pentru găsirea a 260 de copii dispăruţi de la domiciliu.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s