Săptămâna Prevenirii Criminalităţii – la Bibliotecă!


În perioada 26-30 septembrie 2011 se va derula la nivel naţional și local, cea de-a şasea ediţie a evenimentului „Săptămâna prevenirii criminalităţii”.

Activităţile desfăşurate anterior au reuşit să atragă atenţia unui număr mare de cetăţeni care s-au implicat activ în manifestări şi au recepţionat într-un mod pozitiv parteneriatul cu instituţia Poliţiei Române. Recomandările preventive şi demersurile Poliţiei de respectare a prevederilor legale au fost cu atât mai apreciate cu cât au fost prezentate într-o manieră interactivă şi inovativă.

Anul acesta se urmăreşte sensibilizarea populaţiei cu privire la importanţa prevenirii criminalităţii şi la necesitatea adoptării unor conduite antivictimale şi antiinfracţionale .

Biblioteca Județeană ”Duiliu Zamfirescu” Vrancea – Secția pentru Copii și Tineret în parteneriat cu  Inspectoratul de Poliție Județean  Vrancea – Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității derulează astăzi, 27 septembrie 2011, atelierul de dezbatere “Siguranța pentru toți. Toți pentru siguranță”.

În cadrul atelierului au fost invitați să discute despre această temă 25 de elevi de la liceele din Focșani și reprezentanți ai următoarelor instituții: Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea, Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, Serviciul de Probațiune din cadrul Tribunalului Vrancea, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea, Centrul de Prevenire Consiliere și Evaluare Antidrog, Crucea Roșie și mass-media locală.

Dezbaterea va evidenția măsurile pe care le putem lua cu toții pentru o viață mai sigură, în viața de zi cu zi dar și pe Internet și va sublinia cauze ale delicvenței juvenile și metode de prevenire prin informare, comunicare și implicare.

GALERIE FOTO:

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame

Un gând despre „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii – la Bibliotecă!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s