Campania Schimb de Jucării la final !


A venit vremea să vă povestim ce s-a întâmplat la Campania umanitară Schimb de jucării, inițiată de Asociația ZIBO HELP și Cabral, la care Biblioteca Județeană ”Duiliu Zamfirescu” din Focșani, a fost parteneră.
Ei bine, acest eveniment s-a petrecut în ziua de 6 octombrie 2010, în cadrul Târgului de Carte de la Focșani, eveniment organizat de Biblioteca Județeana, la Teatrul Municipal ”Mr. Gh. Pastia” din Focșani.
Au răspuns invitației noastre peste 80 de copii de la Grădinițele nr. 3, 6 și 18 și Școlile Alexandru Vlahuță, Duiliu Zamfirescu, Ștefan cel Mare și Școala Nr. 7 din Focșani, partenere ale Secției pentru Copii și Tineret a Bibliotecii Județene Vrancea, care au venit împreună cu doamnele educatoare sau învățătoare dar și cu părinții sau bunicii, pentru a se alătura acestei Campanii umanitare.
Copiii nu au dorit să schimbe jucariile între ei, ci le-au donat pe toate. S-au strâns astfel 70 de jucării de pluș, de diferite mărimi, forme sau culori și aproximativ 100 de mașinuțe, păpușele, roboței și alte jucării. Din toate acestea, au rămas Ludotecii Secției pentru Copii și Tineret, 20 de jucării de pluș, toate celelalte urmând să ajungă în 2 centre de copii din Focșani.
Toți copii care au participat la eveniment au donat cel puțin 1 leu iar desenele, realizate de copii și expuse de noi, au fost cumpărate de parinții și bunicii prezenți, reușind astfel să strângem, în total, suma de 190 de lei, ce va fi virată în contul asociației patronată de Cabral. Nu este o sumă mare, dar a fost colectată pentru a fi folosită în scop umanitar și, zicem noi, asta contează mai mult decât suma.
Alături de bibliotecarele Secției Pentru Copii și Tineret au fost și 10 voluntari ai bibliotecii, elevi de liceu care  ne-au sprijinit în derularea acestui eveniment și, împreună, am reușit să spunem o poveste, în care personajele principale au fost copiii prezenți și jucăriile aduse dar și copilul care va fi ajutat prin această campanie umanitară.
Am reușit prin poveste, prin copii și prin jucării să-i facem conștienți pe toți cei care au participat,  că bucuria de a dărui se aseamănă cu dăruirea unei bucurii. Pentru că asta am făcut acolo, noi oamenii – mici sau mari deopotrivă – am învățat că mărinimia, solidaritatea și generozitatea, nu fac altceva decât să dăruiască bucurie, lumină și speranță celor mai puțin norocoși decât noi!
Mulțumim Asociației ZIBO HELP, pentru parteneriatul propus și pentru că au oprit viața în loc, pentru o clipă, pentru a ne aminti împreună, ce miracol este  OMUL și ce uimitoare este PUTEREA LUI de a DĂRUI!!!
GALERIE FOTO:

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s