Cornelia Ploscaru și Anișoara Stamate din Focșani, finaliste ale proiectului DigiTales în România, merg la Maribor, în Slovenia!


Au fost anunțați cei 3 finaliști ai proiectului european DigiTales – cursuri de povestiri digitale pentru vârstnici, care vor merge la conferința finala a proiectului, la Maribor, în Slovenia!

Juriul a fost alcătuit din: Anton Nagy – voluntar, Fundatia Progress, Cristina Hangea – coordonator voluntari, Fundatia Progress și Dan Vioreanu – coordonator regional training, Programul Biblionet, Fundatia IREX și din cei 98 de cursanți din 12 biblioteci publice din România au fost aleși cei 3 câștigătorii:

1. Cornelia Ploscaru din Focșani, jud. Vrancea,  cu povestirea digitală ”Nonagenara” 

2. Sevastița Coca Croitoru din Slobozia, județul Ialomița, cu povestirea digitală ”Curajul de a fi bătrân”

3. Iancu Horea din Oradea, județul Bihor, cu povestirea digitală ” Colegi de liceu”

Datorită faptului că ocupanta locului 2 nu poate merge, a fost aleasă următoarea persoană, ocupanta locului 4, care este tot din Focșani, județul Vrancea și se numește Anișoara Stamate, cu povestirea digitală ”Căsătorie printre ruine”

Așadar, 2 din cei 3 finaliști ai acestui proiect sunt din Vrancea!

Cornelia Ploscaru și Anișoara Stamate au participat, alături de alți 6 vârstnici vrânceni,  la Cursul gratuit de ”Altfel de Povești – DigiTales” oferit de Centrul de Formare al Bibliotecii Județene ”Duiliu Zamfirescu” Vrancea. Timp de 3 ore pe zi, în perioada 19 – 30 martie 2012, sub îndrumarea trainerului bibliotecar Margareta Tătăruș, aceștia au îmbinat arta de a povesti cu instrumentele digitale și multimedia alături de software-ul specific creării de filme, pentru a crea povești digitale.

Astfel, poveștile de viață create în cadrul acestui curs au impresionat prin sensibilitate și realizare, au scos la iveală – pentru a fi cunoscute de lumea întreagă – adevărate comori ale sufletului, păstrate până acum și care au fost răsplătite cu această excursie, care are toate costurile incluse, la Conferința de final de proiect, la Maribor în Slovenia, în perioada 31 mai – 2 iunie 2012.

Proiectul DigiTales este un proiect finanțat de Uniunea Europeană prin Programul GRUNDTVIG și implementat de un consorţiu, cuprinzând Colegiul Goldsmith din Londra, Anglia, Fundaţia Progress din Bistriţa, România, Fundaţia Mitra din Slovenia, Centrul pentru Sociologie Urbană din Londra şi Laurea din Finlanda. Durata de implementare a fost 2010-2012 iar obiectivul programului a fost utilizarea metodologiei DigiTales pentru incluziunea digitală a persoanelor de vârsta a treia.

Partenerii Bibliotecii Județene Vrancea în derularea acestui proiect au fost ziarul Monitorul de Vrancea și site-ul www.focsaniulvechi.ro și le mulțumim jurnaliștilor Laura Breană și Sorin Tudose pentru implicare, dăruire dar și promovare! Succesul este comun și cu atât mai important, pentru că am pus în valoare orașul Focșani, oamenii care trăiesc aici dar și BIBLIOTECA – locul în care oamenii simpli de lângă noi se pot exprima, pot învăța și pot primi acele lucruri simple, de care avem cu toții nevoie: dăruire, atenție și speranță!

 Margareta Tătăruș – bibliotecar formator, Biblioteca Județeană Vrancea

Reclame

2 gânduri despre „Cornelia Ploscaru și Anișoara Stamate din Focșani, finaliste ale proiectului DigiTales în România, merg la Maribor, în Slovenia!

  1. Cel mai mare merit este al tau, Margo, pentru ca ai stiut sa le arati calea pentru a pastra vii amintiri si istorii. Iar „Nonagenara” este ce adevarat cel mai bun si respecta in totalitate principiul/criteriul incluziunii digitale si transpunerea memoriei in format digital. Felicitari din inima!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s